dissabte, 9 de març del 2013

Apunt sobre llibres

Aquesta entrada havia de ser sobre l'edició en català i castellà del llibre de l' Scott Jurek Córrer, menjar, viure, que ja fa cosa d'un any va sortir en anglès amb el nom Eat & Run.  Però mentre escrivia he pensat que potser seria bo aprofitar per preguntar quins llibres sobre córrer ens recomaneu, ja siguin novel.les, llibres d'entrenaments, etcètera. Aquí va la meva selecció: 

Primer de tots, un dels llibres més inspiradors que he llegit fins avui,Nascuts per Córrer de Christopher McDougall. El llibre reflexiona sobre la relació entre córrer i ésser humà a través de la història dels poble Raramuri, els quals són capaços de córrer centenars de kilòmetres independentment de la edat i quasi sempre semi-descalços. 



En segon lloc està el llibre de l'Scott Jurek, Eat & Run. L'Scott Jurek és uns dels protagonistes principals a Nascuts per Córrer. Al seu llibre però, l'Scott parla del córrer com a forma de vida a través de la seva relació amb el veganisme.



En tercer lloc, està el llibre d'en Kilian  Córrer o Morir, que ha reemplaçat els típics mitjons i calçotets de reis de quasi tots. Només veient com comença:

 <<Kiss or kill. Besa o mata.Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor» 

ens podríem fer una idea equivocada del fil de la història. La veritat és però que el llibre és una sorpresa molt grata de sentit comú i senzillesa a part de divertit. 





















Llavors, en format més breu, també recomanaria:
  • Córrer de Jean Echenoz, que narra la increïble vida d'un dels grans de l'atletisme, l' Emil Zátopek. La veritat és que el llibre es apassionant, i es llegeix d'una tirada.
  • Why We Run: A Natural History d'en Bernd Heinrich (en anglès). Aquest llibre és pràcticament una tesis doctoral sobre el córrer com a forma de supervivència.
  • The thrive diet, d'en Brendan Brazier (en anglès). No cal ser vegetarià per aprofitar els consells d'aquest Ironman sobre les millores de l'ingesta de vegetals per optimitzar l'entrenament. 

I vosaltres, quins en teniu?

1 comentari:

  1. Jo he llegit tocando el vacío:
    http://www.libreriadesnivel.com/libros/tocando-el-vacio/9788498292626/
    Està molt bé, parla del drama de 2 alpinistes durant una escalada als Andes. Una història d'autosuperació. Tinc el llibre i la peli, per qui li interessi.

    ResponElimina